Strefa marek
Jedzenie przeciwko chorobie

EAN:

9788382529869

Wydawnictwo:

Data premiery:

2025-04-09

Rok wydania:

2025

Oprawa:

broszurowa

Format:

225x150 mm

Strony:

464

Cena sugerowana brutto:

59.99zł

Stawka vat:

5%

Zapowiedź

Bestseller New York Timesa

Czy twoja dieta wspiera organizm w walce z chorobami?

Zmień sposób myślenia o jedzeniu i odkryj, jak organizm samodzielnie leczy się i regeneruje. Naucz się jeść w sposób, który wzmocni odporność i poprawi zdrowie.

Doktor William Li prezentuje naukowe dowody na korzystne działanie dla zdrowia ponad dwustu produktów spożywczych, które aktywują pięć systemów obronnych organizmu: angiogenezę, regenerację, mikrobiom, ochronę DNA oraz układ odpornościowy. Systemy te skutecznie zapobiegają nowotworom, pomagają w walce z cukrzycą, chorobami układu krążenia, autoimmunologicznymi oraz zmniejszają ryzyko demencji i innych wyniszczających schorzeń.

Książka dostarcza wiedzy i narzędzi, które pomogą ci dokonywać lepszych wyborów żywieniowych, co przełoży się na poprawę zdrowia, lepszą formę i szansę na dłuższe życie - bez konieczności rezygnowania z ulubionych potraw.

Autor oferuje również przepisy na pyszne dania, które ułatwią wprowadzenie tych zmian.

To praktyczne kompendium wyjaśniające naukę o leczeniu, profilaktyce oraz strategiach wykorzystania żywności w celu poprawy zdrowia, a także nowatorskie podejście do profilaktyki chorób i utrzymania dobrego samopoczucia.