EAN:
9788377207826
Autor:
Wydawnictwo:
Data premiery:
2025-03-28
Rok wydania:
2025
Oprawa:
twarda
Format:
200x190 mm
Strony:
256
Cena sugerowana brutto:
49.90zł
Stawka vat:
5%
Andrzej Kozioł, krakowski pisarz i dziennikarz, wydał ostatnio cztery książki związane z historią kultury, postrzeganą poprzez kulinaria. Jedna z nich obracała się wokół pożywienia - sacrum, chleba. Druga traktowała o roślinie, która zmieniła dzieje ludzkości - ziemniaku. Kolejne, poświęcone były rybom oraz mięsu. Przyszła więc kolej na desery - słodycze. Okazuje się, że ich historia jest równie pasjonująca jak dzieje chleba, dorsza, śledzia i pieczeni. Przy okazji mnóstwo anegdot i ciekawostek. Jak zawsze w książkach Andrzeja Kozioła. Od Redakcji