Strefa marek
Mózg na zbożowym detoksie. Zaskakująca prawda o ..

EAN:

9788328903210

Wydawnictwo:

Data premiery:

2024-10-22

Rok wydania:

2024

Oprawa:

broszurowa

Format:

208x145 mm

Strony:

432

Cena sugerowana brutto:

67.00zł

Stawka vat:

5%

Współczesne produkty zbożowe zniszczyły w Stanach Zjednoczonych więcej mózgów niż udary, wypadki samochodowe i urazy głowy razem wzięte.

dr William Davis, autor książki Wheat Belly

Jeszcze kilka lat temu dietetycy i lekarze utrzymywali, że wszelkie tłuszcze zwiększają ryzyko występowania różnych chorób, nadwrażliwość na gluten rozpatrywana była wyłącznie w kontekście celiakii, a tak zwani poważni naukowcy nie mieli odwagi zalecać nieskomplikowanych zmian stylu życia, które mogłyby stymulować powstawanie i rozwój nowych komórek mózgowych. Obecnie dysponujemy świetnie udokumentowanymi dowodami świadczącymi o tym, co konkretnie przyczynia się do degeneracji mózgu i rozwoju schorzeń takich jak demencja czy choroba Alzheimera.

To wspaniała książka, dzięki której zatroszczysz się o swój mózg!

dr Mark Hyman, autor książki Koniec z cukrzycą i otyłością!

Dzięki tej bestsellerowej, wyjątkowo aktualnej i potrzebnej książce przekonasz się, że na zdrowie mózgu wpływają nie tyle geny, ile dieta! Dowiesz się, że wspólnym elementem chorób degeneracyjnych mózgu jest stan zapalny, który z kolei często bywa skutkiem diety bogatej w węglowodany. Zrozumiesz, w jaki sposób "zdrowe produkty pełnoziarniste" szkodliwie oddziałują na mózg, a także uzyskasz informacje, dzięki którym szybko zadbasz o zdrowie i regenerację swojego układu nerwowego. Poza lepszym samopoczuciem zdobędziesz panowanie nad swoim genetycznym przeznaczeniem i skutecznie ochronisz swój potencjał intelektualny.

Ta książka to prawdziwy skarb!

dr Bernie Siegel, autor książki Faith, Hope and Healing i The Art of Healing